Geert leest voice-over in

Geert leest voice-over in

Ik vind het altijd leuk als ik in mijn filmpjes niet alleen beeld, maar ook wat tekst en uitleg kan meegeven, dit maakt het geheel toch een stuk informatiever. Daarom roep ik geregeld de hulp in van Geert Palmaerts, één van mijn beste vrienden. Hij was tot enkele jaren geleden nieuwslezer bij TV Limburg en is de geknipte persoon om mijn filmpjes van een professionele voice-over te voorzien. Meestal komt hij hiervoor naar mijn thuis. Het probleem is dat ik geen opnamestudio heb, en mijn bureau redelijk open is. Dit zorgt voor een nogal vreemde galm, en om dit te voorkomen proberen we allerhande huis-tuin en keukenmiddeltjes uit om het geluid zo zuiver mogelijk te laten klinken. Zo namen we de voice-over van een filmpje al eens op in het toilet, een kleine gesloten ruimte, of kroop Geert onder een donsdeken tijdens het inspreken om de galm te beperken. Met succes, maar voor het opnemen van mijn dassenfilm wilde ik het toch wat professioneler aanpakken. Daarom trokken we een tijdje geleden naar de opnamestudio’s van Radio 2 Limburg, waar Geert als freelance soms reportages voor maakt.

Iets minder professioneel, maar het werkt: voice-over onder een donsdeken!

Iets minder professioneel, maar het werkt: voice-over onder een donsdeken!

We mochten de studio gedurende een uurtje vrij gebruiken, net tijd genoeg om de voice-over een paar keer in te spreken. Ik durf gerust stellen dat het geslaagd is, de voice-over staat mooi op tape! Ondertussen is het geluid al onder het filmpje gemonteerd, en ben ik bezig aan de allerlaatste details. Wie benieuwd is naar het resultaat kan vanaf eind juni terecht in het Toeristisch bureau van de Voerstreek, waar de film vanaf dan te bekijken zal zijn!

Dus, een dikke merci aan Geert voor de hulp, eneuh de tekst van een klein filmpje over boomkikkers en dassen in het verkeer liggen al te wachten 😉

Door helemaal onderaan je mailadres in te geven, wordt je op de hoogte gehouden van nieuwe berichten of filmpjes op deze blog!