Over mij

ikkeMijn naam is Frederik Thoelen (°1985). Ik ben werkzaam als bioloog in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek, waar we elk jaar enerzijds duizenden zieke en gewonde wilde dieren opvangen, verzorgen en terug vrijlaten, en anderzijds exotische dieren (slangen, leeuwen, primaten,…) opvangen en herplaatsen in geschikte opvangcentra of dierentuinen, wereldwijd.

Ook naast mijn job ben ik gepassioneerd bezig met de natuur en de dieren die deze natuur bevolken. Ik trek er vaak op uit om dieren te gaan zoeken en observeren, zowel in binnen- als buitenland. Naast het enkel observeren probeer ik ook het gedrag van dieren vast te leggen op beeld. Terwijl ik vroeger vooral her en der trailcams ging ophangen, maak ik de uitdaging tegenwoordig liever wat groter en gebruik ik een “echte” camera. Hier is meer geluk en geduld voor nodig, maar de voldoening is des te groter!

Ik doe dit eerst en vooral omdat ik het boeiend vind om te doen, maar ook omdat ik mensen wil doen versteld staan van de dieren er dicht bij huis (en soms verder…) rondlopen, -kruipen en -vliegen. Nog te weinig mensen beseffen dat ook bij ons nog heel wat wilde dieren te zien zijn, die pas kunnen beschermd worden wanneer ze goed genoeg bekend zijn!

Iedereen die vragen of opmerkingen heeft mag mij altijd contacteren via frederikthoelen@yahoo.com