Making of…

Voice-over opnemen

Ik vind het altijd leuk als ik in mijn filmpjes niet alleen beeld, maar ook wat tekst en uitleg kan meegeven, dit maakt het geheel toch een stuk informatiever. Daarom roep ik geregeld de hulp in van Geert Palmaerts, één van mijn beste vrienden. Hij was tot enkele jaren geleden nieuwslezer bij TV Limburg en is de geknipte persoon om mijn filmpjes van een professionele voice-over te voorzien. Meestal komt hij hiervoor naar mijn thuis. Het probleem is dat ik geen opnamestudio heb, en mijn bureau redelijk open is. Dit zorgt voor een nogal vreemde galm, en om dit te voorkomen proberen we allerhande huis-tuin en keukenmiddeltjes uit om het geluid zo zuiver mogelijk te laten klinken. 

Zo nemen we de voice-over van een filmpje al eens op in de beslotenheid van het toilet (soms een vreemd zicht als mijn vriendin mij samen met Geert uit het toilet ziet kruipen…), of kruipt Geert onder een donsdeken tijdens het inspreken om de galm te beperken. Met succes, maar voor het opnemen van mijn dassenfilm wilden we het toch wat professioneler aanpakken. Daarom trokken we naar de opnamestudio’s van Radio 2 Limburg, waar Geert als freelance soms reportages voor maakt.

We mochten de studio gedurende een uurtje vrij gebruiken, net tijd genoeg om de voice-over een paar keer in te spreken. Ik durf gerust stellen dat het geslaagd is, de voice-over stond mooi op tape! Wie benieuwd is naar het resultaat kan de dassenfilm altijd in het Toeristisch bureau van de Voerstreek bekijken.

Dus, een dikke merci aan Geert voor alle hulp!