Een tijdje geleden ben ik met Michiel naar de Ardennen geweest om waterspreeuwen, een van mijn favoriete vogelsoorten, te gaan filmen.

Waterspreeuwen zijn typische vogeltjes voor de kleine en grotere snelstromende Ardense riviertjes, en zijn in deze periode druk bezig om hun nesten te maken om voor nageslacht te zorgen, en dit wilden we filmen.

Enkele jaren geleden hebben we onder heel wat brugjes in de omgeving van La Roche nestkasten gehangen voor deze leuke vogeltjes. In 5 van de 7 nestkasten hebben we ondertussen een broedresultaat gehad. Spijtig genoeg is de eerst bezette nestkast deze winter afgevallen of vernield, maar dit hield de waterspreeuwen niet tegen.In e en buis die uitkomt onder dezelfde brug zijn de vogels nu een nest aan het maken. De hele tijd vlogen man en vrouw snel op en neer om met takjes, mos en gras hun ronde nestje in orde te maken.Vanop een veilige afstand konden we zonder de vogels te storen zelfs baltsgedrag filmen! Vrij unieke beelden in België, en de bedoeling is dat we deze lente en zomer nog af en toe teruggaan om het vervolg ook op beeld vast te leggen.