De voorbije weken ben ik geregeld gaan filmen in de Voerstreek. Uiteindelijk is het de bedoeling hier een volledige film, met de das als hoofdrolspeler, van te maken. Deze streek is in het voorjaar echter zo mooi, en daarom heb ik een klein filmpje gemaakt over de Voerstreek in het voorjaar. De commentaar is van Geert Palmaerts, een goede vriend van mij die lange tijd nieuwslezer is geweest bij TV Limburg. Laat hieronder zeker weten wat je er van vindt!

De volgende weken is het de bedoeling dat ik nog een paar keer naar de vossenburcht ga gaan, want kleine vosjes worden groot, én staat de dassenburcht uiteraard ook nog op het programma. De dagen zijn nu aan het lengen, dus de infrarode beelden (zwartwit) kunnen nu vaker vervangen worden door de mooiere kleurenbeelden. Ik heb gemerkt dat de dassen aan “mijn” burcht tussen 20u en 20u30 actief worden, dus heb ik nog een tijdje vooraleer het te donker wordt en de infrarode lampen aanmoeten. Ik ben nu aan het zoeken naar een wat sterkere infraroodlamp zodat ik de hele burcht kan verlichten. Infrarood, dus enkel de camera kan dit licht opnemen, de dassen zien dit niet en hebben er dus geen last van.