Ik zoek niet alleen graag naar wilde dieren, ik vertel er ook graag over. Geregeld geef ik voordrachten over de expedities of de dieren die ik ben tegengekomen, en de voorbije weken mocht ik er weer een aantal geven. In een natuurcentrum in Koksijde en voor gepensioneerden in Gent gaf ik een uiteenzetting over de zoektocht naar de Europese Big 5. Tijdens deze zoektocht met Dieren in Nesten trokken we doorheen Europa om op zoek te gaan naar onze meest spectaculaire diersoorten. 8000km later en veel beelden van beren, siezels, pelikanen, wasberen en jakhalzen rijker, keerden we na twee weken moe maar héél voldaan terug. Tijdens deze voordracht doe ik het relaas van de trip, aangevuld met leuke foto’s en videobeelden die we tijdens deze en andere trips hebben kunnen maken. Ik eindig altijd met een overzichtje van de in mijn ogen leukste Belgische soorten, omdat we die zéker niet mogen vergeten! Als mensen achteraf dan komen vertellen dat ze toch wel versteld staan van wat er allemaal in onze Europese (of Belgische) natuur rondloopt, is voor mij de avond meer dan geslaagd. Deze voordracht probeer ik trouwens geregeld te updaten. De muskusossen die ik vorige week in Noorwegen kon filmen, zitten er vanaf nu uiteraard altijd in!

Voordracht

Ook onze expeditie naar Ethiopië, Expedition Solala, heeft heel wat aandacht gekregen. Hierover ging ik in het Domein van Kiewit vertellen, en ook op het Science Festival, georganiseerd door de Universiteit van Hasselt in de oude gevangenis, kwamen heel wat mensen van alle leeftijden luisteren en kijken naar ons Afrikaans avontuur.

Andere voordrachten gaan over de zoektocht naar de lynx (Operatie lynx), een expeditie naar de Ecuadoriaanse jungle en de Andes (Expeditie Ecuador), of mijn huidig project, waar ik de Voerse dassen in beeld breng. Indien er interesse is in een voordracht, kan je mij altijd contacteren via frederikthoelen@yahoo.com! In dit documentje vind je meer informatie: Voordrachten Frederik