voordracht 2Eén van mijn favoriete voordrachten om te geven is die over de Europese Big 5. Er zijn meer mensen die de Afrikaanse Big 5 kennen dan de Europese dierenwereld en dit is zonde, want ook bij ons leven er heel wat spectaculaire dieren. Samen met het één-programma Dieren in Nesten trok ik enkele jaren geleden doorheen Europa om de Europese Big 5 samen te stellen. Maar daarnaast ben ik ook op mijn eigen redelijk intensief bezig met het in beeld brengen van wilde dieren in Europa, en zeker de laatste twee jaar heb ik heel wat leuke beelden kunnen maken.

Ik vond het dan ook tijd om deze voordracht te onderwerpen aan een grondige opfrissing, en die is nu klaar. Beren in de Roemeense Karpaten, zeearenden in de Bialowieza in Polen, wasberen in een kasteeldomein in Duitsland of Iberische lynxen in Spanje, allemaal passeren ze de revue. Dit zonder onze Belgische fauna te vergeten, want mijn favorieten, de dassen in de Voerstreek, mogen natuurlijk niet ontbreken!

Een voordracht duurt ongeveer 2 uur (twee delen van 45 minuten met een pauze en vragenronde achteraf). Uitleg wordt afgewisseld met leuke filmpjes. Het is een echte “gezinsvoordracht”, die geschikt is voor alle leeftijden. Ideaal dus voor scholen, cultuurcentra, seniorenverenigingen,… Heb je interesse of wil je wat meer informatie, dan kan je mij altijd mailen (frederikthoelen@yahoo.com) en op deze pagina (http://wild-things.be/?page_id=716) kan je nog wat extra uitleg vinden over deze of andere voordrachten.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.