Limburg barst momenteel van het leven. Niet alleen wolven Naya en August hebben jongen, maar als je in bos rondwandelt hoor je ongetwijfeld overal net uitgevlogen pimpel- of koolmezen roepen om nog wat lekkers van pa of ma of hoor je het gekrijs van grote bonte spechten die op het punt staan uit te vliegen. Wandel je door de straten, dan zijn het de jonge kauwen die vanop de daken bedelen om nog iets te krijgen vooraleer ze zelfstandig moeten leren foerageren, en tegen de avond nemen jonge kerkuilen of bosuilen het over, in de hoop dat die versgevangen muis in hun snavel belandt…

Het is nu dus het ideale moment om te laten zien wat voor mooi nieuw leven er onze Limburgse bossen, steden, kerktorens of velden bevolkt. Daarom trokken we er de laatste weken vaak op uit om jonge wilde dieren te filmen, vaak vergezeld met Bart Husson, journalist van TV Limburg. Samen met hem maakten we de reeks ‘Nieuw leven in Limburg’, vanaf vanavond te zien op het nieuws van TV Limburg.

We legden de focus op jonge uilen, vossen, reeën, dassen en everzwijnen. Dit leidde tot een aantal spectaculaire ontmoetingen, en ik ben er zeker van dat heel wat mensen verbaasd zullen zijn over de natuur in, letterlijk, onze eigen achtertuin! Veel kijkplezier!

Vandaag werd de reeks voorgesteld in de splinternieuwe studio’s van TV Limburg.