logofilmfestivalHeel blij en toch ook wel een beetje trots. Zo voelde ik mij toen ik een tijdje geleden het bericht kreeg dat mijn filmpje “Topnatuur in Limburg, dassen en hun voedsel” geselecteerd werd voor het Festival International Nature Namur!

Het filmpje gaat over een perenboom die door de aanhoudende hitte in juli van dit jaar zijn vruchten wat vroeger dan normaal laat vallen. Vlakbij de boom huist een familie dassen, en die laten zo een gratis maaltijd natuurlijk niet liggen. Gedurende enkele weken zijn de dassen dagelijks bij zonsondergang te vinden onder de boom. Eenmaal donker, trekken ze er in hun eentje op uit om ook op zoek te gaan naar regenwormen, hun favoriete voedsel.

Er zijn twee grote categorieën: professionele (BBC, National Geographic,…) en niet-professionele filmmakers. De eerste categorie is wat hoog gegrepen, maar voor de laatste categorie ben ik één van de 14 geselecteerden. Hier vind je de anderen. Het filmpje is trouwens het enige dat volledig in Vlaanderen werd opgenomen (alle opnames zijn in de Voerstreek gemaakt)!

Nu zaterdag is de gala-avond waarop elk filmpje simultaan in 2 grote filmzalen wordt vertoond voor in totaal 800 bezoekers, voorafgegaan door een korte presentatie. Heel spannend dus allemaal. Er worden ook prijzen uitgedeeld, maar ik moet wel toegeven dat ik al meer dan blij genoeg ben met een nominatie (en het feestje achteraf 😉 ), maar je weet nooit natuurlijk…

Trouwens, nog een dikke merci aan Geert (Palmaerts), die de voice-over voor zijn rekening nam, en mijn vriendin Gina, die vaak genoeg is mee komen filmen!

Hieronder kan je het filmpje zien, en laat onder het filmpje zeker weten wat je er van vindt!

Aan de rechterkant van dit scherm kan je je mailadres achterlaten. Je blijft zo op de hoogte van verdere blog-posts!