Dassenfilm

Voor het eerst in ons land volgen en filmen we uitgebreid het fascinerende leven van een familie dassen en een aantal andere boeiende diersoorten in de Voerstreek, naar onze mening één van de mooiste gebieden van België.

Het resultaat is eind 2025 te bekijken. Op deze website kan je heel wat informatie terugvinden over de film en het unieke leven van de das en vele andere soorten die ook een rol krijgen in de film.

Ook fan van dassen en de Voerstreek?

Steun dit project!

Heb je interesse om ons project te steunen, klik dan zeker op onderstaande link!

Ontdek de das

De Eurazatische das (Meles meles) is familie van de Mustelidae, de marterachtigen. Dassen houden er een unieke sociale levenswijze op na die zich vooral afspeelt in, aan, of niet zo ver buiten de indrukwekkende burchten die ze zelf graven. Daar leven ze in een groep, een zogenaamde ‘dassenclan’. Het leven van een clan vormt de rode draad doorheen de film.

Meer informatie over het leven van de das vind je hier.

Locatie

Dassen hebben een gevarieerd landschap nodig, en dit vinden ze in de prachtige Voerstreek in Belgisch Limburg. De glooiende valleien, steile heuvels en kalkrijke ondergrond zorgen, naast een hoge dichtheid aan dassen, voor een unieke biodiversiteit. Van vechtende vliegende herten tot grauwe klauwieren, en van vroedmeesterpadden tot hazelmuizen. 

Meer informatie over de Voerstreek vind je hier

De maker

Met Wild Things, een privé-project van Frederik Thoelen (bioloog in het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen) proberen we iedereen te laten kennismaken met inheemse (en soms ook meer exotische) wilde dieren. Dit vooral via kleinere filmpjes, maar nu ook via een grotere productie. Je kan heel wat informatie en filmpjes over wilde dieren terugvinden op de algemene website www.wild-things.be.

Meer informatie over mijzelf vind je hier.

Enkele foto's van dassen

Blijf op de hoogte: