DassenfilmNa iets meer dan een jaar wekelijks dassen filmen in de Voerstreek, was het dinsdag dan eindelijk zover: de avant-première van mijn eerste natuurfilm: “Een kleurrijk verhaal in tinten grijs: Over dassen en andere Voerenaren“! Kortere versies had ik al eerder gemaakt (die trouwens in de prijzen zijn gevallen op het natuurfilmfestival van Namen, en het Festival de l’oiseau et de la nature van Abbeville in Frankrijk), maar nu werd dan de “echte” film voor het eerst getoond aan het grote publiek.

Een klas van de Bernard Lievengoed School uit Maastricht, leden van Toerisme Voerstreek en de pers waren aanwezig in het bezoekerscentrum van de Voerstreek in ’s Gravenvoeren. De film werd voorafgegaan door collega Sil Janssen die tekst en uitleg kwam geven over de opvang van dassen in het Natuurhulpcentrum, en na de film nam ik iedereen mee naar een vlakbij gelegen dassenburcht, zodat de kinderen niet alleen op film, maar ook in het echt konden zien hoe een dassenburcht eruitziet. Als afsluiter was er voor iedereen nog een hapje en een drankje.

Een toffe middag, en ik had de indruk dat iedereen wel enthousiast was over de film, wat uiteindelijk natuurlijk wel de bedoeling is. Wie interesse heeft om de film zelf te bekijken, kan voor meer informatie mailen naar het bezoekerscentrum in de Voerstreek (info@voerstreek.be).

En de volgende film? Dat weet ik nog niet. Ik wil al lang iets maken over bevers, over de manier waarop ze het landschap omvormen en zo nieuwe kansen geeft aan andere diersoorten. Een mogelijke optie dus, al zal ik toch nog héél vaak naar de Voerstreek trekken om de dassen voor mijn lens te krijgen… Vul alvast zeker je mailadres hieronder in, zodat je op de hoogte blijft van nieuwe filmpjes op deze blog!

Geert Palmaerts kwam naar aanleiding van de première mee om te helpen bij het maken van de intro, én om een kleine reportage te maken voor Radio 2:

Hieronder kan je het nieuwsbericht van TV Limburg zien: