Festival de l'oiseau et de la natureDeze week kreeg ik een leuk mailtje binnen. Mijn dassenfilm “A colourful tale in shades of grey – een kleurrijk verhaal in verschillende tinten grijs” is geselecteerd voor het Franse filmfestival Festival de l’Oiseau et de la Nature in Abbeville!

Enkele maanden geleden kreeg ik de juryprijs van het natuurfilmfestival in Namen, voor een 3 minuten durend filmpje over een familie dassen die zich tegoed deed aan een perenboom. Dit filmpje vormde de basis voor mijn eerste langere film van 13 minuten, die ik heb ingestuurd voor het Franse filmfestival.

Nooit gedacht dat het zou lukken, dus ik ben natuurlijk heel blij (en trots) dat het toch gelukt is, en ik één van de 8 geselecteerden ben uit de 174 ingezonden filmpjes!

Gedurende heel 2015 ben ik bijna wekelijks op pad geweest in de Voerstreek om enkele families dassen te filmen. Veel uren spenderen aan hetzelfde onderwerp levert gelukkig af en toe leuke dingen op. Zo lukte het de paring te filmen, het graven van een burcht, het voorzichtig uit de grond trekken van regenwormen, spelende dassen,… en kon ik in een notendop een jaar uit het leven van een dassenclan weergeven in de kortfilm. In de Voerstreek leven niet alleen dassen, maar ook vossen, everzwijnen, steenmarters, grauwe klauwieren,… kon ik op beeld vastleggen die in het filmpje soms een bijrol kregen! Elke keer dat je overdag of ’s nachts in de Voerstreek rondwandelt, kom je wel iéts leuks tegen, en hoe vaker ik er rondloop, hoe liever ik er de volgende keer terugkeer!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ik kan al niet wachten tot het filmfestival zelf, dat in april zal doorgaan. Het festival gaat door in de Baai van De Somme, een prachtig natuurgebied waar we tussendoor hopelijk ook enkele uren kunnen gaan spenderen. Ook heel wat professionele natuurfilmers (BBC, National Geographic,…) zullen aanwezig zijn, dus ideaal om interessante contacten te leggen! Voor mij kan het al niet meer stuk, al moet ik stiekem toegeven dat het super zou zijn moest ik niet met lege handen naar huis terugkeren… 🙂

Hieronder kan je het filmpje nog eens bekijken:

Bij interesse kan je helemaal onderaan deze pagina je mailadres ingeven, en blijf je op de hoogte van verdere blogposts!