Dassen zijn en blijven fantastische beesten, en ik ben de laatste tijd geregeld naar de Voerstreek, nog altijd het mekka van de Vlaamse dassen, getrokken om ze proberen op beeld vast te leggen. Soms mét, soms zonder succes. Een tijdje geleden zat ik in de schuiltent toen het plots keihard begon te regenen. Heel hevig, maar gelukkig heel kort. Vlak na de regenbui verschenen twee natte, doorregende dassen. Ze hadden zich weinig van de regen aangetrokken en bleven onverstoord in het licht van mijn lamp naar voedsel zoeken op enkele meters afstand van mijn tent. Ik kon enkele leuke beelden maken, waarvan je er enkele hieronder kunt zien.

Bij het terugrijden lagen in een leeg stalletje nog twee dassen te slapen. Beeldkwaliteit trekt op niks, maar hieronder toch een foto.

Dassen in stalletje

Na enkele jaren vaak naar de Ardennen te zijn geweest en hoewel ik er nog heel graag kom, wil ik mijn actieterrein wat verschuiven naar de Voerstreek. Ook een supermooie regio, ook veel leuke en zeldzame dieren, maar iets dichter bij huis.

Dit weekend ben ik met Michiel nog een namiddagje naar daar geweest om op zoek te gaan naar nieuwe, goed te bereiken dassenburchten. We hebben een hele leuke gevonden, dus als alles meezit verschijnen hier de volgende weken nog wel enkele dassenfilmpjes…