In mijn vorige post berichtte ik dat één van mijn filmpjes over dassen geselecteerd was voor het Internationaal Natuurfilmfestival van Namen. Met die selectie was ik al héél blij en vereerd, maar  het ging nog verder. Op het filmfestival zelf is het filmpje in de prijzen gevallen!Natuurfilmfestival Namen

De award-avond ging door in het Acinapoliscomplex in Namen, een cinemacomplex zoals Kinepolis. Simultaan werden in twee filmzalen alle 14 geselecteerde filmpjes aan de 800 bezoekers getoond, telkens voorafgegaan door een kort interview met de maker van het filmpje. Wel héél indrukwekkend om mijn filmpje, dat ik tot dan toe altijd op een gewoon computerscherm had bekeken, eens in een cinemazaal te zien!

Ik kreeg de juryprijs <<Coup de Pouce>>, een prijs voor iemand waarvan ze veel verwachten en waar ze nog meer films van willen zien… Ik kreeg de prijs uitgereikt door Claudine Brasseur, een Waalse televisiepresentatrice die meer dan twintig jaar “Jardin Extraordinaire” heeft gepresenteerd.

Fantastisch dat ik dergelijke prijs gekregen heb, en ik heb moeten beloven dat ik volgende jaar terug enkele filmpjes moet insturen. En deze belofte wil ik natuurlijk nakomen. Voorlopig ben ik nog druk bezig aan de dassenfilm, maar op termijn is het de bedoeling nog heel wat andere dicht bij ons en soms (veel) verder levende dieren voor mijn lens te krijgen.

Deze prijs geeft natuurlijk een duwtje en de rug, en doet alleen maar zin krijgen om nog meer te gaan filmen… Wie trouwens op de hoogte gehouden wil worden van verdere filmpjes, kan rechts van dit artikel zijn mailadres ingeven. Je krijgt dan via mail een berichtje bij nieuwe blog-posts. Hier kan je het filmpje zelf bekijken.

Blij met de prijs!