Vandaag zijn Michiel en ik een namiddagje naar de Ardennen gegaan. Bedoeling was om de trailcam terug te halen die ik er 10 dagen geleden had opgehangen. Op de cam zelf stonden weinig filmpjes, maar tijdens het namiddagje hadden we toch enkele leuke waarnemingen. Bij het volgen van de Martin Moulin, een typisch Ardens riviertje, kwamen we langs een prachtige beverplek. Hier hielden we even langs om te kijken of hier Europese rivierkreeft voorkwam. Lang moesten we niet zoeken, want al na 5 minuten vond Michiel een kreeftje.

Europese rivierkreeften zijn erg zeldzaam geworden. Dit komt doordat geïntroduceerde Amerikaanse rivierkreeften besmet waren met een schimmelinfectie. Onschadelijk voor de Amerikaanse soort, maar wel levensgevaarlijk voor de Europese. Alweer een voorbeeld van de schade die geïntroduceerde exotische soorten kunnen aanrichten.

Na de Martin Moulin nog wat verder te volgen, vloog 10 meter voor ons ineens een grote vogel op. Hij vloog recht naar ons toe, zodat we duidelijk konden zien dat het een prachtige oehoe was! Deze uilensoort, de grootste van België, komt gelukkig terug meer en meer voor, hoewel het toch een zeldzaamheid blijft. Op de plek waar de oehoe opvloog, vonden we een grote verse braakbal.